De eerste rit

Vanmiddag is de laatste hand gelegd aan de techniek van de auto, een smeerbeurt rondom zodat alle gewrichten weer soepel kunnen bewegen.

Aansluitend is er een kort stukje gereden wat nog niet meeviel. De auto stuurt weliswaar fijn en de pedalen laten zich goed bedienen, maar de ongesynchroniseerde bak vereist nog flink wat gewenning. Het verschijnsel ‘tanden poetsen’ zal menigeen bekend in de oren klinken maar aan het einde van de rit waren de tandjes aardig schoon.

Na een paar rondjes kwam het oude Alfa Romeo gevoel (waar per definitie een half versleten versnellingsbak onder zat) weer boven en ging het opschakelen al beter. Het omlaag schakelen is nog niet een keer gelukt en het is telkens afremmen tot stilstand waarna weer kan worden weggereden. Hoog tijd om snel de ontbrekende onderdelen voor de nieuwe versnellingsbak te vinden.

Morgen nog even flink oefenen want we worden zondag verwacht op het marktplein in Hilversum bij de NOS. Overigens is het daarvoor nodig dat je jezelf even registreert als je langs wil komen https://www.evite-sendmail.nl/nos/nospub16/web/nospub16_aanmelden_zndr_uit.php

One thought on “De eerste rit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.