Massa, belangrijk spul !

De gereviseerde starter en de nieuwe hoofdschakelaar waren woensdag gemonteerd maar er bleven vreemde elektrische problemen optreden. Hier en daar spanning en dan weer niet, het klopte niet.

Bij controle van de kabels bleek er eentje warm, het was de massakabel die de versnellingsbak met de motor en het chassis verbond. Warme kabels zijn meestal geen goed teken, maar als het massakabels betreft is er dan vaak een probleem met weerstand.

Bij nadere inspectie bleek de kabel slecht te zijn. Het is een geweven koperen kabel waarvan een deel zo los als breiwerk was. Na montage van 2 verse kabels waren alle problemen als sneeuw voor de zon verdwenen.

De auto is daarna voor een testrit gegaan door de chef werkplaats en dat ging buitengewoon. Hij rijdt, schakelt en stuurt als de beste en alles lijkt weer goed te functioneren. Vervolgens is de auto weer de werkplaats in gegaan en is de olie plus filter vervangen van de motor en het differentieel.

Morgen volgt nog een rondje vetspuit zodat we de eerste meters in de middag zelf met de auto kunnen gaan maken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.