Studio

Een eerste poging is gewaagd om opnieuw een studio in te bouwen.

Apparatuur uit de periode waaruit de auto stamt is nauwelijks nog te vinden en vaak niet operationeel, daarom is besloten een studio in te bouwen die bestaat uit beschikbare apparatuur.

Er zijn 3 19-inch racks gekocht en door vrijwilligers is veel apparatuur bij elkaar gebracht, veel dank en hulde aan hun. De setup zal zijn op basis van apparatuur van begin jaren 90, net de eerste generatie digitale switching om een zo goed als storingsvrije overdracht te hebben.

Allereerst was het uiteraard weer nodig de stroom te verzwaren (daar blijf je mee bezig). Er was eerder een kleine groepenkast aangebracht voor 1 fase en daar is nu een extra kast aan toegevoegd die 2 extra fasen kan bevatten. Dit moet voorlopig voldoende zijn.

Dan de rack’s, er was 1 gebruikt rack van 1:60 hoog en 2 racks van 1:40 hoog. Als eerste is het rack van 1:60 geplaatst op de sokkel van de oude stroomkast. Dat paste precies al was het vastzetten nog wel een klus. 8 bouten zijn uiteindelijk door het hout en het staal geboord en het staan zo vast als een huis.

Dan de 2 kleinere kastjes, dat was ook best veel werk maar uiteindelijk toch ook gelukt.

En tenslotte is de rest van de auto ingeruimd en alle apparatuur in de racks geplaatst. Nog lang niet alles is aangesloten, maar we zijn nu wel gereed om te rijden zonder losse zaken in de auto. Aan het audio deel wordt nog gewerkt, wel zijn er alvast 2 fraaie speakers gedoneerd. Ook zijn de mastertapes van Medisch Centrum West beschikbaar zowel op BCN tape als DigiBeta, daar hebben we uren kijkplezier aan.

Er volgt nog nadere info over de geplaatste apparatuur etc. Overigens, af is het nog lang niet. (waarschijnlijk is het nooit af)

Neem een kijkje in de auto:

Oproep: mocht iemand nog in een verlaten hoekje apparatuur uit de jaren 70-80-90 hebben staan, dan houden wij ons van harte aanbevolen. Veel betalen kunnen we niet, maar onze dank is groot. email naar: michael.wesseling@gmail.com