24 september 2017, Dubbellucht weekend

In Nederland bestaat een vereniging voor oudere Mercedes en Hanomag bussen, Dubbellucht genaamd (www.dubbellucht.nl). Ook aanverwante merken als Setra, Hymer, Unimog, Orion en grotere voertuigen als Kurzhaubers zijn welkom. Doelstellingen van deze club zijn om eigenaren van deze voertuigen bijeen te brengen en de auto’s rijdend te houden met een onderdeel voorziening.

Ieder jaar zijn er verschillende clubdagen of weekenden en in het najaar van 2017 was dat in Tienhoven, een prachtige plek aan de Lek. Hoewel het een heel weekend betrof werd besloten om op zondag te gaan, het zou de eerste keer worden dat we naar zoiets toegingen zo konden we de sfeer wat gaan proeven.

De auto was al vroeg uit de stalling gehaald en vol goede moed werd de rit naar Tienhoven ingezet, het zou de laatste rit van het jaar worden behalve naar de APK in oktober.

In Tienhoven aangekomen werd een plekje gezocht waar we de auto konden neerzetten zonder al te veel in de weg te staan en werd het terrein verkend. Vele honderden voertuigen waren gekomen en met een aantal eigenaren werd een praatje aangeknoopt.

Het prachtige weer maakte de leuke dag compleet en al snel was het weer het einde van de middag.