50 jaar wagen 163 Trein 9!

Op het moment dat dit bericht wordt geschreven is bekend geworden dat de Open Studio dagen dit jaar slechts in heel beperkte vorm door zullen gaan. Wagen 163 van Trein 9 zal dan ook helaas in de stalling blijven en dat terwijl we het afgelopen half jaar juist zo hard hadden gewerkt om haar zo compleet mogelijk te krijgen.

Tevens zouden we dit jaar het lustrum gevierd hebben, 22 oktober 1970 is de datum van de eerste afgifte van het kenteken in Nederland en daarmee zal de auto officieel 50 jaar worden! Afgelopen 21 september 2020 was dat al stilletjes gevierd door een verse APK waar de auto probleemloos doorheen is gekomen. Kijk vooral ook eens op de pagina van de historie van de wagen: klik hier

Geen Open Studio dagen, geen oldtimertreffens, geen gastoptreden in de binnenstad van Hilversum maar evengoed houden we goede moed voor volgend jaar waar we weer zoveel mogelijk mensen hopen te ontmoeten.

Voor de vaste fans is hieronder een kort beeldverslag van de situatie van de auto september 2020 opgenomen.

4 thoughts on “50 jaar wagen 163 Trein 9!

  1. Ik heb met veel plezier deze website bekeken. Wat een geweldig leuk project! Ooit lagen de kelders van het Mediapark vol met oude apparatuur. Later is een deel naar de Beeld&Geluid verplaatst. Blijkbaar is er toch veel opgeruimd. Juist daarom een hele prestatie de studio van deze wagen operationeel te krijgen. Jammer dat de Open Studio Dagen niet door zijn gegaan. Ik had hem graag willen bekijken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Prachtig gerestaureerd Michael. Leeg was de vrachtwagen al indrukwekkend, zoals we hem in 2016 op de NOS Publieksdag hebben laten zien, nu hij ‘af’ is, is hij schitterend. Hopelijk gaan de Open Studiodagen in het voorjaar weer door.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.