Het mysterie van de rode vlekken

De auto had 2 mysterieuze rode vlekken waarvan we eerst niet zo goed begrepen hoe dat nou zo gekomen was. De meest in het oog springende was die op de voorkant van de auto. Bij nader onderzoek bleek dat deze vlek het gevolg was van een slecht hechtende onderlaag waarbij de verf vanaf het plaatstaal los was gaan laten. Er was al een paar keer overheen geverfd in de lichtgrijze kleur en omdat het probleem waarschijnlijk terug bleef komen uiteindelijk met menie behandeld.

Een andere plek zat aan de zijkant. Een vreemde locatie en het leek wel of de verf eraf was gebladerd door een vlam van het een of ander. Toen we echter de binnenkant los haalden werd duidelijk wat daar aan de hand was. Precies op de locatie waar de verf was afgebladderd was aan de binnenkant een verwarmingsspiraal geplaatst. Deze heeft waarschijnlijk een keer te heet gestaan of kortsluiting gehad en heeft van binnen naar buiten de lak af laten bladderen. Wellicht is dat ook aanleiding geweest om het luik ernaast te forceren, misschien is in een poging om van buitenaf erbij te komen het luik met een breekijzer geprobeerd te openen.

Op de foto is duidelijk te zien dat de tekening van binnenuit in spiegelbeeld naar de buitenkant is gekomen en ook op de foto het verwarmingselement. Overigens was er nadien een plaatje asbest tussen het kachelelement en het plaatstaal geplaatst maar toen was het kwaad al geschied.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.