Hilversum, waar anders

10 september, nationale monumenten dag 2016. 3 maanden geleden belde een bekende van de HAV-vrachtwagengroep op om te vragen het een optie was om op die dag naar Hilversum te komen.

Aangezien het nationale monumentendag was en de auto inmiddels gerekend kan worden tot het mobiele erfgoed leek het dan ook een goed plan.

Al vroeg waren we uit de veren en stuurden de Mercedes de N11 op, de A12 volgde waarna de A27 in zicht kwam. Afrit 33 werd genomen (hoe lang zal het geleden zijn dat de auto deze afrit voor het laatst nam ? ) en via een omtrekkende beweging over de Diependaalselaan, Vreelanseweg en ‘s-Gravelandseweg werd het Dudokpark bereikt.

De ontvangst was hartelijk en vele fraaie automobielen waren al aanwezig. Gelijk was er aandacht voor de auto en verschillende mensen die met deze of andere auto’s van de NOS hadden gewerkt werd gepraat. Een kennis van een ander forum was ook langsgekomen met zijn motor en het zou een prima dag worden.

Na een klein halfuur werd verder gereden naar de Kerkbrink. Dit is een voor verkeer afgesloten deel van de binnenstad, direct aan het museum en de Grote Kerk.

De tijd werd doorgebracht met goede gesprekken met belangstellenden en oud NOS medewerkers. Bijzonder moment was toch wel dat de oud conservator van het Omroepmuseum langs kwam en een heus apparatuur overhandigde.

Het bleek een CCU voluit Camera Control Unit te zijn. Dit is het bedieningspaneel waarmee de beeldtechnicus de camera’s op afstand bedient, kleur, diafragma, en contour worden daarmee in de techniekwagen ingesteld. De cameraman maakt het plaatje met de zoomlens en zorgt voor de scherpte, de rest doet de beeldtechnicus. (tekst en uitleg van Paul)

Voor dit onderdeel moet nog een ereplaats worden gezocht in de auto, het is tenslotte het eerste authentieke apparaat van de auto, die ooit zo vol gezeten heeft.

Uiteindelijk nog kort de oude gemeente werf aangedaan en daarna werd weer koers gezet naar Alphen aan den Rijn. Al met al een geslaagde dag en wat een prachtig weer was het toch.

Voor de liefhebbers nog een stukje opname van het aanrijden van Hilversum vanaf de afslag tot het Dudokpark. Aangezien de versnellingsbak moeilijk te bedienen is wordt schakelen zo veel mogelijk vermeden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.